Scientific committee

Bernhard Krön (local organiser)
Bojan Mohar (Simon Fraser University, BC, Canada)
Wolfgang Woess (Graz University of Technology, Austria)

Monday (25 August 2008)

09:00-09:30   registration, coffee
09:30-10:20   Vladimir Trofimov
Some recent trends in graph theory related with group theory.
10min break
10:30-10:55 Franz Lehner
The spectrum of lamplighter random walks and percolation clusters on groups and graphs.
30min coffee break
11:25-11:50 Udo Baumgartner
Flat automorphism groups of totally disconnected, locally compact groups and automorphisms of graphs.
10min break
12:00-12:25 Thomas Weigel
Presenting compactly generated totally disconnected locally compact groups.
2h lunch
14:30-15:20 Laurent Bartholdi
Growth of groups and fractals.
10min break
15:30-15:55 Petra Hitzelberger
A convexity result for affine buildings.
30min coffee break
16:25-16:50 James Parkinson
Horocyclic products of affine buildings.


Tuesday (26 August 2008)

09:00-09:55   Martin J. Dunwoody
Vertex cuts.
10min break
10:05-10:30   Martin Laubinger
Coarse rigidity of (Lambda) trees.
30min coffee break
11:00-11:25 Adam Timar
Connectedness of cutsets in infinite graphs.
10min break
11:35-12:00 Elmar Teufl
The projective boundary of nilpotent groups.
1.5h lunch
13:30-14:30 poster session
from 14:30 trip and dinner


Wednesday (27 August 2008)

09:00-09:55   Reinhard Diestel
π1(|G|), Earrings, and Free Groups.
10min break
10:05-10:30   Philipp Sprüssel
The homology of locally finite graphs with ends.
30min coffee break
11:00-11:25 Agelos Georgakopoulos
l-TOP: graph topologies induced by edge-lengths.
10min break
11:35-12:00 Robert Gray
Locally-finite connected-homogeneous digraphs.
2.5h lunch
14:30-15:20 Vadim Kaimanovich
Horospheric products of random trees.
10min break
15:30-15:55 Tatiana Smirnova-Nagnibeda
Entropy in Outer space.
30min coffee break
16:25-16:50 Mehdi Alaeiyan
Cubic edge-transitive graphs of order 14p3.


Poster session



For the trip you will need comfortable walking shoes, water and (hopefully) sun protection. Don't forget your camera. We go by tram to the vine growing area at the hills in the north of Vienna.

We will walk some nice paths through the vineyards. There is a bit of uphill walking, 2h walking in total if you go slowly.

The more ambitious walkers can go to the top of Kahlenberg which is also offering nice views over Vienna.

After the walk we will meet in Nussdorf at "Steinschaden" where we have dinner. This is a typical Viennese "Heuriger", a basic "restaurant" where the owners of a winery sell their products. At night the tram line D will bring you back to the city